Domácí čína jako z restaurace




Suroviny:


1kg kuřecího masa , 3 malé mrkve , 1 pórek , 1 červená paprika , 2 lžičky solamylu , 3 lžičky kari 
Omáčka:
3 lžíce octa , 600ml vody ,9 lžic sojovky , 5 lžic cukru , 5 lžic solamylu ,  sůl a pepř , 6 lžic ústřicové omáčky , 6 lžic worchestru


Zeleninu nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka/půl kolečka. Z prudka osmahneme jen aby mrkev křupala.
V míse si smícháme všechny suroviny na omáčku a přilijeme k zelenině a chvilku povaříme. Cca 5 minut a dáme stranou.


Maso si nakrájíme na kostičky nebo plátky . Smícháme s 2 lžičkami solamylu a třemi lžičkami kari. Zprudka osmahneme do červena . Maso ještě nebude úplně hotové.


Až maso bude červené přidáme zeleninu s omáčkou a pomalu necháme bublat aby bylo maso hotové. 


Tak a už nám jen zbývá rýže nebo nudle a máme hotovo :-) 
Dobrou chuť.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky